Среща на върха... на гъза

Тя е руса, ама не е т'ва най-важното. Имам предвид, че уважавам перхидрола, просто моята героиня се оказа руса. И така ме поглежда, че ми се приплаква. Плаче ми се от загубената кауза на родителите й, упадъка на обществото ни...

Плаче ми се от празния й тъп поглед, подчертан с толкова евтин грим, че бях сигурна, че виждам следите от ножа за масло, с който е заглаждала замазката.

На дискотека сме и може би нямаше да пиша всичко това, ако нямах бегли наблюдения от обекта извън тоя джангър. Момичето има амбиции - да стане маникюристка. В момента е сервитьорка. Сега не е на работа, харчи припечеленото. Явно парите не й стигат много, защото наскоро размени 2 кашона от книгите на майка си за един стар епилатор.

Получих информацията от щастливата собственичка на внимателно подбрана българска и световна класика, която на всичкото отгоре беше успяла да се раздели и със стария си епилатор. Попитах я дали не можем да се оттървем от старите си вибратори срещу стихосбирки с автограф на Дамян Дамянов. Не знаеше, ама каза, че е много възможно, защото русата кандидат-маникюристка била складирала всички книги в мазето, за да не й пречат. На лавиците подреждала парфюмите си и дори не изхвърляла празните, за да видят всички колко много държи на марковите продукти. Причернява ми. Защото си представям колко предадена ще се почувства милата й майчица, ако разбере, че книжното богатство, което е събирала струва колкото отрочето да се обезкосми.

Поглеждам я и изсъсквам „Юда!"

„Аз знам какво е т'ва. Тва е нещо лошо и зло. Вече и аз ще ти викам така!", последва тирада и слюнки. Исусе! Слез и я вразуми! Не, няма смисъл, тя едва ли знае, че си личност, ще те сбърка с Джим Морисън. Нееее, тя и него не познава.

Пак ми се плаче. И главата ме боли адски. Ама вече страдам за себе си. Защото съм на една маса с най-русото и кухо нещо по нашите ширини. До мен има циганин с барабани, цялата ми чаша е пълна със салфетки, които хубаво са се накиснали и приличат на научен експеримент. Звучи нещо, свързано с насекоми и борбата на ХЕИ с проблема.

И да се провикна: „Патко заспала, ти си срам за целия женски род и за човечеството изобщо! Ходи се скрии някъде и си мълчи, защото тъпотията в такива размери може и да е заразна!", няма да помогне.

Наскоро споделила, че има здравословен проблем. „Боли ма гъзъ", приплакала на колежки. „Къде точно?", попитали компетентно те. „Миии... на върха", последвал вцепеняващ отговор. Веднага си представям гъз с връх. Ми да - главата й! Толкова се е старала да докара обем, че точно на това е замязало.

Не е смешно, драги читателю... на мен ми се плаче.

Свилена Георгиева
deltanews.bg